Hallå!
Jag gjorde faktiskt ett försök nyligen just med inspiration av just Mango Feber. MangoMäsken kallar jag min variant, eller UllabellaÖlen då den ironiskt nog beräknas till 8,8ABV
Volym 25L (Vilket krympte rejält efter humle och jästförluster):
Pale Ale Malt 7000g 90%
Carared 230g 3%
Carabohemian 160g 2%
Vetemalt 390g 5%
Sort p/k syra g tid
Citra p 14,0 40 60
Centennial p 10,5 30 15
Nelson Sauvin p 12,0 30 15
Amarillo p 9,0 30 15
Centennial p 10,5 20 1
Nelson Sauvin p 12,0 20 1
Amarillo p 9,0 20 1
Centennial p 10,5 20 0
Nelson Sauvin p 12,0 20 0
Amarillo p 9,0 20 0
Citra (torr) p 14,0 60 0
Centennial (torr) p 10,5 30 0
Nelson Sauvin (torr) p 12,0 30 0
Amarillo (torr) p 9,0 30 0
Teoretisk IBU 93,3
Använde 3,2kg Mango vilket jag hivade i då jäsningen började avta men inte avstannat. Körde med sånna frysta bitar som finns i papperspaket i matvarubutikens frysdisk. Tinade dessa bitar och värmde upp i en kastrull till 80grader innan de fick dyka ner i jästunnan. Hade Mangon i en ihopkunuten BIAB påse för att kunna lyfta ur den efter några dagar varvid torrhumling vidtog.
Resultatet så, detta är en ÖL jag är mycket nöjd med. Tycker smakerna sammaflätas påfallande fint. Mangon finns där men tar inte helt över, kanske skulle man kunna öka mängden ytterligare något.
Välkommen förbi på en provsmakning om du har vägarna förbi Malmö för fatet är fortfarande fyllt till minst 2/3.
MVH
//NJN