Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kröjsning gör man för att få kolsyra, så har du redan spundat fatet är det onödigt.Julius Langweiler skrev:Hej
Tar upp frågan i denna gamla tråd. Finns det någon vinning att kröjsa en lager (försök till tysk pilsner) som efter diacetylrast princip uppnått FG?
OG = 1045
Jäst vid 10c i 14 dagar, WLP830
Diacetylrast vid 1017 ned till FG 1008.
Tanken är nu att börja kallagra vid 2-3c.
Gör tillsättning av kröjs(?) någon nytta vid kallagring?
Har spundat ölet så jag vill ogärna öppna fatet i onödan.
//J
Bee skrev:Kröjsning gör man för att få kolsyra, så har du redan spundat fatet är det onödigt.
ekstedt skrev:Nja, man kan även kröjsa för att reducera diacetyl, se CalleT. Görs ibland av tyska bryggerier vad jag har förstått.
Bee skrev:
Ok, ny kunskap. Tack, nu har jag även läst de gamla svaren och denna fina lektion va CalleT igen. Tydligen fastnade inte den förra gången.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 44 gäster