Gammal smack pack

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Gammal smack pack

Inläggav Jonte » söndag 2010-08-01 14:00

Beställde en 1968 (ESB) Wyeast smack pack som var tillverkad 29 mars i år. Misstänker att jag måste göra en starter? Ska brygga ca 10 liter ESB med ett OG på 1056. Funkar det att göra en 1 liters starter, låte den jäsa ut ett par dagar, kyla och hälla bort vörten, och sedan pitcha jästen?
Skulle det vara bättre att först göra en starter på 0.5 liter och sedan ta den jästen till en 1 liters starter?
Jonte
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 33
Blev medlem: måndag 2008-03-10 14:35
Ort: Göteborg

Re: Gammal smack pack

Inläggav Thomas Fransson » måndag 2010-08-02 10:24

Smacka den och se om det händer något inom de närmsta timmarna, om inte så stega upp den om du har möjlighet.
Håll koll på förkulturen bara så den inte går för långt innan du laddar på med nästa steg.
Användarvisningsbild
Thomas Fransson
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 296
Blev medlem: onsdag 2008-01-02 03:00
Ort: Malmö


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 22 gäster

cron