Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Jonte » söndag 2010-08-01 14:00
Beställde en 1968 (ESB) Wyeast smack pack som var tillverkad 29 mars i år. Misstänker att jag måste göra en starter? Ska brygga ca 10 liter ESB med ett OG på 1056. Funkar det att göra en 1 liters starter, låte den jäsa ut ett par dagar, kyla och hälla bort vörten, och sedan pitcha jästen?
Skulle det vara bättre att först göra en starter på 0.5 liter och sedan ta den jästen till en 1 liters starter?
-
Jonte
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 33
- Blev medlem: måndag 2008-03-10 14:35
- Ort: Göteborg
av Thomas Fransson » måndag 2010-08-02 10:24
Smacka den och se om det händer något inom de närmsta timmarna, om inte så stega upp den om du har möjlighet.
Håll koll på förkulturen bara så den inte går för långt innan du laddar på med nästa steg.
-
Thomas Fransson
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 296
- Blev medlem: onsdag 2008-01-02 03:00
- Ort: Malmö
-
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 22 gäster