Jag bryggde en engelskbitter för några veckor sedan. Men jag tycker att ölen luktar plastigt och då jag smakade på den vid omtapningen till sekundären tyckte jag även att ölet smakade lite plast. Hoppades att det skulle försvinna under sekundären, men det luktar konstigt fortfarande. Har användt samma utrusting och renlighet som vanligt. Firts Gold humlen hade visserligen passerat sitt bästföredatum men jag har förvarat den i frysen och öppnade den inte förens till denna brygd. Är även lite osäker på jästen, det tog längre tid än vanligt för jäsningen att starta. (första gången jag använder WY 1099)
11liter
2000,0 g Pale Ale Malt
110,0 g Amber
100,0 g Biscuit Malt (Mout Roost 50)
100,0 g Cara-amber
5,0 g First Gold (gammal) (9,0%) - [i]added during boil, boiled 60 min
5,0 g First Gold (gammal) (9,0%) - [i]added during boil, boiled 30 min
5,0 g East Kent Goldings (6,8%) - [i]added during boil, boiled 30 min
5,0 g East Kent Goldings (6,8%) - [i]added during boil, boiled 10,0 min
5,0 g Fuggle (4,8%) - [i]added during boil, boiled 5,0 min
1,0 ea WYeast 1099 Whitbread Ale
5,0 g East Kent Goldings (6,8%) - [i]added dry to secondary fermenter