Att blanda jäst

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Att blanda jäst

Inläggav Phredhe » torsdag 2007-10-04 13:59

Någon som har provat eller är insatt i vad man får för effekter om man blandar jäst av liknande karraktär som t ex till överjästa öl. KOmmer någon av jästpopulationerna ta över snabbt och slå ut den andra eller sker en samverkan. Just nu försöker jag klura ut om jag kan använda en annan jästsort till sekundärjäsning, hur stark måste ölen vara (OG-FG) för att en sekundärjäsning ska fungera bra. Jag måste erkänna att jag inte har förstått allt om sekundärjäsning förrutom att meningen är att jäsa ut ölet ordentligt.

/Fredde
Användarvisningsbild
Phredhe
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 5
Blev medlem: lördag 2007-01-06 02:00

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 86 gäster