Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Djonk skrev:Jag kör med 4-8g/L och låter humlen ligga i tills ölet tar slut numer. Beror på humlesort men relativt fruktiga verkar inte tendera till så mycket beska.
ecmik skrev:Är den kolsyrad ska du nog tänka efter ifall det är värt det. Har för mig att jag testat det längre bak i tiden och fick igång en liten nätt fontän ifrån fatet..
Skickat från min iPhone med Tapatalk
ecmik skrev:Kolsyrad öl kan ha en förmåga att skumma upp väldigt mycket om man sänker ner saker i det. I mitt fall va det ett humlefilter i rostfritt, och det kanske går bättre med någon annan metod.. Men jäklar va det satte igång nån reaktion med ölet, tänk dig ett vulkanutbrott typ. Har även hänt någon gång vid torrhumling i hink av någon anledning. Googla ”nucleation sites beer dry hopping” så kan du läsa mer.
Orsaken till det vet jag inte, men va med på att snabbt stänga fatlocket om det skulle inträffa.. Och tillsätt det du ska tillsätta sakta.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Djonk skrev:Trist. Antar att det var pellets? Har använt kottar påse utan problem. Med lite tur kan du efter kallkrasch tappa upp det mesta av humlepartiklarna i de första glasen och slippa det sen. Annars finns det lösningar för att tappa från ytan, som https://www.olbryggning.se/kegland/1025 ... oating-kit
Djonk skrev:Jag kör med 4-8g/L och låter humlen ligga i tills ölet tar slut numer. Beror på humlesort men relativt fruktiga verkar inte tendera till så mycket beska.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 71 gäster