FG på 1022??

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: FG på 1022??

Inläggav Falkens » torsdag 2019-01-31 09:20

// Jonas
Falkens
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 2057
Blev medlem: torsdag 2013-10-10 09:14
Ort: Sollentuna

Re: FG på 1022??

Inläggav ecmik » torsdag 2019-01-31 09:20

Det är nåt med alkoholen och ljusbrytningen i glaset där tror jag. Finns nog en massa trådar som förklarar bättre om du gogglar lite! Kolla alltid med hydrometer under/efter jäsning om du vill vara exakt.
Användarvisningsbild
ecmik
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1144
Blev medlem: tisdag 2014-05-06 05:56
Ort: Kungälv

Re: FG på 1022??

Inläggav Falkens » torsdag 2019-01-31 09:30

ecmik skrev:Det är nåt med alkoholen och ljusbrytningen i glaset där tror jag. Finns nog en massa trådar som förklarar bättre om du gogglar lite! Kolla alltid med hydrometer under/efter jäsning om du vill vara exakt.


Kanske börja med BryggarWiki
// Jonas
Falkens
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 2057
Blev medlem: torsdag 2013-10-10 09:14
Ort: Sollentuna

Re: FG på 1022??

Inläggav ekstedt » torsdag 2019-01-31 13:21



Är inte första stycket felaktigt? För att vara mer specifik, stycket "det finns ett direkt förhållande mellan brytningsindex och densiteten". Det är väl just problemet att det inte är så. Borde det inte stå "För en vätska med enbartvatten och socker finns det ett direkt samband mellan brytningsindex och sockerinnehållet, och därmed med densiteten".
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg

Re: FG på 1022??

Inläggav Bee » torsdag 2019-01-31 13:48

ekstedt skrev:Är inte första stycket felaktigt? För att vara mer specifik, stycket "det finns ett direkt förhållande mellan brytningsindex och densiteten". Det är väl just problemet att det inte är så. Borde det inte stå "För en vätska med enbartvatten och socker finns det ett direkt samband mellan brytningsindex och sockerinnehållet, och därmed med densiteten".


Låter som att du får uppdatera det @ekstedt
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: FG på 1022??

Inläggav ekstedt » torsdag 2019-01-31 14:35

Bee skrev:Låter som att du får uppdatera det @ekstedt


Jodå, det kan jag göra, håller på och uppdaterar valda artiklar för närvarande. Ville kolla först bara att jag inte tänker fel; just detta känner jag inte att jag har stenkoll på.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg

Re: FG på 1022??

Inläggav Bee » torsdag 2019-01-31 14:54

ekstedt skrev:Jodå, det kan jag göra, håller på och uppdaterar valda artiklar för närvarande. Ville kolla först bara att jag inte tänker fel; just detta känner jag inte att jag har stenkoll på.

Jag tycker din formulering täcker upp för eventuella feltolkningar. Kör på den. Vill någon lägga ut texten till oläsbarhet om alla ämnen som ändrar brytningsindex så får dom ändra själva.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: FG på 1022??

Inläggav macrusm » måndag 2019-02-04 08:31

ecmik skrev:Det är nåt med alkoholen och ljusbrytningen i glaset där tror jag. Finns nog en massa trådar som förklarar bättre om du gogglar lite! Kolla alltid med hydrometer under/efter jäsning om du vill vara exakt.


Tack för tipsen!! Himla skönt att det var okunskap och inte en dålig batch öl :lol:
macrusm
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 10
Blev medlem: söndag 2017-04-23 15:11
Ort: Kristianstad

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 61 gäster