Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Falkens » torsdag 2019-01-31 09:20
// Jonas
-
Falkens
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 2057
- Blev medlem: torsdag 2013-10-10 09:14
- Ort: Sollentuna
av ecmik » torsdag 2019-01-31 09:20
Det är nåt med alkoholen och ljusbrytningen i glaset där tror jag. Finns nog en massa trådar som förklarar bättre om du gogglar lite! Kolla alltid med hydrometer under/efter jäsning om du vill vara exakt.
-
ecmik
- Jästodlare
-
- Inlägg: 1144
- Blev medlem: tisdag 2014-05-06 05:56
- Ort: Kungälv
av Falkens » torsdag 2019-01-31 09:30
ecmik skrev:Det är nåt med alkoholen och ljusbrytningen i glaset där tror jag. Finns nog en massa trådar som förklarar bättre om du gogglar lite! Kolla alltid med hydrometer under/efter jäsning om du vill vara exakt.
Kanske börja med BryggarWiki
// Jonas
-
Falkens
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 2057
- Blev medlem: torsdag 2013-10-10 09:14
- Ort: Sollentuna
av ekstedt » torsdag 2019-01-31 13:21
Är inte första stycket felaktigt? För att vara mer specifik, stycket "det finns ett direkt förhållande mellan brytningsindex och densiteten". Det är väl just problemet att det inte är så. Borde det inte stå "För en vätska med enbartvatten och socker finns det ett direkt samband mellan brytningsindex och sockerinnehållet, och därmed med densiteten".
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av Bee » torsdag 2019-01-31 13:48
ekstedt skrev:Är inte första stycket felaktigt? För att vara mer specifik, stycket "det finns ett direkt förhållande mellan brytningsindex och densiteten". Det är väl just problemet att det inte är så. Borde det inte stå "För en vätska med enbartvatten och socker finns det ett direkt samband mellan brytningsindex och sockerinnehållet, och därmed med densiteten".
Låter som att du får uppdatera det @ekstedt
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av ekstedt » torsdag 2019-01-31 14:35
Bee skrev:Låter som att du får uppdatera det @ekstedt
Jodå, det kan jag göra, håller på och uppdaterar valda artiklar för närvarande. Ville kolla först bara att jag inte tänker fel; just detta känner jag inte att jag har stenkoll på.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av Bee » torsdag 2019-01-31 14:54
ekstedt skrev:Jodå, det kan jag göra, håller på och uppdaterar valda artiklar för närvarande. Ville kolla först bara att jag inte tänker fel; just detta känner jag inte att jag har stenkoll på.
Jag tycker din formulering täcker upp för eventuella feltolkningar. Kör på den. Vill någon lägga ut texten till oläsbarhet om alla ämnen som ändrar brytningsindex så får dom ändra själva.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av macrusm » måndag 2019-02-04 08:31
ecmik skrev:Det är nåt med alkoholen och ljusbrytningen i glaset där tror jag. Finns nog en massa trådar som förklarar bättre om du gogglar lite! Kolla alltid med hydrometer under/efter jäsning om du vill vara exakt.
Tack för tipsen!! Himla skönt att det var okunskap och inte en dålig batch öl
-
macrusm
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 10
- Blev medlem: söndag 2017-04-23 15:11
- Ort: Kristianstad
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 61 gäster