[quote="Djonk"]La till frågan för sent tror jag:
Skönt att du hade mycket utrymme i jäskärlet i alla fall :). Funderar över JG-ventilen, stänger du den för kallkrasch?[/quote]
ja, det var skönt. Hade inte alls räknat med det.
jo, jg-ventilen. dels för kallkrasch, fast det gör jag sällan.
dels för att när flyttar kärlet dras det inte in nån luft.
dels för att jag kopplar in tomma fat i koldioxidlinan, så "spolar" jag faten m koldioxid. Tänkt att det ska ge bättre hållbarhet på ölet i faten.
dels för att jag kan koppla in koldioxid när jag tömmer faten, så att jag inte drar ner luft och därmed minskar risken för oxidation.
Har precis börjat med metoden, men på det fat jag hunnit med att spola och sen dricka ur, känns det som att ölet håller sig lite stabilare.
Just denna belgaren ska inte gå på fat, men koldioxiden för spolningens skulle var ändå värt att ta hand om.
https://www.youtube.com/watch?v=5rgeIh0YD-Ehär är ungefär hur jag gör. Fast han spolar inte faten med den koldioxid som man jäser bort.