Krossade popcorn

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Krossade popcorn

Inläggav flateric » söndag 2018-11-11 16:33

Till majsgiva finns ju flaked terrified maize att köpa. Alternativ har jag tolkat att man kan använda polenta som en typ råfruktsgiva, efter att ha kokat denna länge med vatten (förklister). Men av nyfikenhet, varför kan man inte krossa och använda torkad majs direkt i mäsken, t.ex. popcornmajs?
flateric
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: fredag 2017-04-28 07:00

Re: Krossade popcorn

Inläggav Pilsnerkokaren » söndag 2018-11-11 19:13

Förutom att majs är hårt som sten är det väl inget som stoppar. Använder själv maizena om det ska finnas majs i maltnotan. Men då får jag halvera mängden mot terrifed maize, maziena verkar vara mer ren stärkelse. Men Maizena kräver att man har väldigt tunn mäsk (6 l vatten/1kg malt) annars är risken att det blir en enda kaka av allt.
Användarvisningsbild
Pilsnerkokaren
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1463
Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59

Re: Krossade popcorn

Inläggav Djonk » söndag 2018-11-11 20:32

Vem skrämde majsen? :P

Skämt åsido så behöver du förklistra popcornmajs också. Fördelen med torrified maize är la att man slipper det, men om du använder en luftpoppare kan du poppa majsen först istället så är det bara att krossa och hälla i mäsken.

Rabatterad här: https://www.kjell.com/se/sortiment/hem- ... kin-p48040
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Krossade popcorn

Inläggav assistredo » söndag 2018-11-11 20:55

Det finns även majsmjöl som innehåller lite mer än maizena. Förutom stärkelsen finns där protein och lite fett. Lite fett kan man nog även hitta i majskornen. Majsmjöl har vi köpt i livsmedelsbutiken.
Björn Petersson
Användarvisningsbild
assistredo
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1483
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
Ort: Linköping

Re: Krossade popcorn

Inläggav flateric » söndag 2018-11-11 22:15

Provade att köra lite popcorn i kvarnen bara för att testa krossa dem. Jag kunde lika gärna ha kastat i en näve grus. Poppmajs verkar ju ha lite för hårt skal men flakes verkar betydligt smidigare.
flateric
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: fredag 2017-04-28 07:00


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 72 gäster