"Vita prickar"? Kan det vara korn från 5.2 stabilisatorn?
Salter löser sig inte så lätt i vanligt vatten. Det är inte otroligt att det är olöst stabilisator som ligger på botten.
Vet fler som inte blivit nöjda med sitt öl med den produkten, (mig själv inkluderad), och jag skulle bara rekommendera den om inget annat funkar för att få rätt pH. Vanlig mjölksyra (och bikarbonat) funkar alldeles utmärkt för att justera annars. Men då behöver du också pH mätare/strips samt veta vad du vill med justeringen.
Skippa allt vad vattenbehandling heter tills du vet vad du gör. (Då kommer du inte heller behöva 5.2 stabilizer.
)
Generellt sett så behöver vi i Sverige inte vattenbehandling med avseende på pH förrän vi vill finlira recept.
Jag kan rekommendera Bru'n water
https://sites.google.com/site/brunwater/För all vattenbehandling. Jag brukar köra den för varje recept jag gör och den stämmer alltid med beräknat och uppmätt pH.