Pseudolambik som tappar syran

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Pseudolambik som tappar syran

Inläggav Saint » torsdag 2018-07-26 00:21

Har hänt en märklig sak med min andra batch pseudolambik. Lät den först jäsa med en saisonjäst i två veckor för att sedan tappa över till en sekundär och tillsätta en gäng slattar.
Tillväxten var fin och efter ett halvår hade bra syra infunnit sig.
Efter ytterligt några månader tog jag ut 5-6 liter och la i nästan 2kg persika (skalad och hackad i små bitar) De fick ligga en månad innan flaskning 5g socker/liter.

Första provsmakningen(liten flaska) visade härlig syra men inte så mycket persikaarom eller kolsyra. Andra flaskan(liten) ung 4mån efter flaskning hade lite kolsyra, lite persikaarom men väldigt fin syrlighet.
Nu, nästan exakt 6mån efter flaskning så öppnade jag en stor flaska. Härlig kolsyra men ALL syra är borta. Ingen doft och helt neutral smak utan frukt eller syra. Snabbkylde en till flaska och samma sak...Ingenting!

Va fan har hänt?
Saint
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 132
Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster