Stega förkultur

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Stega förkultur

Inläggav Snow » torsdag 2018-05-03 15:26

Jag kör nu en förkultur på champangejäst. Anar att jag behöver mer jäst än vad en kultur på 2,5 liter ger.

Fråga, när denna är klar så kyler jag den ju den så den sedimenterar.

Kan jag använda endel av det jag häller av för att dra upp en ny kultur, eller hamnar så mycket av den aktiva jästen i botten så att det blir för lite kvar för att odla upp en ny sats?


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Snow
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 590
Blev medlem: söndag 2016-02-21 20:25
Ort: Tyresö

Re: Stega förkultur

Inläggav FredrikS » torsdag 2018-05-03 19:14

Jag hade nog tagit en del av förkulturen innan du kyler och starta upp en ny förkultur med de.
FredrikS
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 19
Blev medlem: måndag 2016-08-08 09:47

Re: Stega förkultur

Inläggav Snow » torsdag 2018-05-03 20:45

Ja så gör jag , slår över nästan allt och slår på ny avkyld vört i e-kolven.

Jag brukar slå i het vört i e-kolven och låta den svalna i den, men
det går ju bra att kyla i kastrull och sedan slå i den, man får väl bara vara lite
extra noga med hygienen antar jag.
Snow
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 590
Blev medlem: söndag 2016-02-21 20:25
Ort: Tyresö


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 33 gäster

cron