Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Drake » onsdag 2018-04-04 13:42
Som rubriken lyder, vilken är snabbast? S-04 och S-33 är snabba vet jag, men finns det någon ännu snabbare?
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av Saint » onsdag 2018-04-04 14:09
Belle Saison krossar allt
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
av martinb » onsdag 2018-04-04 15:54
Är hastighet prioriterat framför smakprofil?
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av ekstedt » onsdag 2018-04-04 16:47
En het kandidat måste förstås vara US-05. Alla Fermentis jäster är ungefär lika snabba skulle jag säga.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av Drake » onsdag 2018-04-04 22:32
Tack för tipsen, men det blev en 04:a och mycket syrgas och jästnäring. Får väl se hur det går.
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av SMachnow » torsdag 2018-04-05 10:01
Jag tror att 5:an är snabbare, men då brukar den iofs jäsa ut mera, så rent tekniskt har den ju längre väg att springa
Ser med spänning fram emot en resultatlista
-
SMachnow
- Delmäskare
-
- Inlägg: 17
- Blev medlem: onsdag 2017-10-11 15:52
av Drake » torsdag 2018-04-05 11:09
martinb skrev:Är hastighet prioriterat framför smakprofil?
Japp!
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av Drake » torsdag 2018-04-05 11:17
Rotsac skrev:Rekordet verkar vara 2 dygn.
2 dygn är inte speciellt imponerande tycker jag, har haft turbojäsningar som gått fortare än så med vanlig 05:a.
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av STMF » torsdag 2018-04-05 14:29
-
STMF
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 242
- Blev medlem: fredag 2015-07-10 10:41
- Ort: Halmstad
av Lindh » torsdag 2018-04-05 15:02
Turbojäst. 1.090 till 0.995 på 24h. Man får inte ens sätta på locket med den jästen. Fungerar nog mest på vin och smaken blir därefter. Varför så bråttom? 3-4 dagar är ganska snabbt i min värld.
-
Lindh
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1458
- Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59
av Drake » torsdag 2018-04-05 15:35
Ett litet experiment bara.
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av Rotsac » torsdag 2018-04-05 23:15
2 dygn är inte speciellt imponerande tycker jag, har haft turbojäsningar som gått fortare än så med vanlig 05:a.
???
Hur mycket fortare?
1 dygn?
0 dygn?
Pratar du om vatten/sockerlösning, för att göra råmaterial att destillera?
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av Drake » fredag 2018-04-06 11:36
Rotsac skrev:
???
Hur mycket fortare?
1 dygn?
0 dygn?
Pratar du om vatten/sockerlösning, för att göra råmaterial att destillera?
Nope, vanlig vört! Klockade inte exakt men klart under 2 dygn innan det var färdigjäst. Har skett ett par-tre gånger för mig.
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 64 gäster