Koka under tryck!

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Koka under tryck!

Inläggav tomasharrysson » söndag 2018-04-29 20:35

Beer Me skrev:[quote="tomasharrysson"]Hur skapar du ett bestående vakuum och varför är det vettigare?


Med vakuumpump. Kokar man ett antal kubik åt gången så sparar man mycket energi på att kunna koka vid lägre temperaturer.[/quote]Kolla lite på de, man kan typ koka i 20 grader under vakuum, men du blir inte av med dms och får dålig eller ingen isomerisering. Så tror de går bort.

Visserligen kan man ligga på under ca 80 grader, då dms börja bildas, samt öka på mängden humle.
Då skulle kanske vakuumpump va bra för att bli av med lite vätska.

De som talar mest emot är att jäskärlet jag har är byggt för övertryck inte undertryck.



Skickat från min SM-G800F via Tapatalk
tomasharrysson
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 515
Blev medlem: måndag 2014-03-17 20:10
Ort: Göteborg

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 129 gäster

cron