uppskalning bryggning

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

uppskalning bryggning

Inläggav Karl R » måndag 2018-02-05 09:28

hej

Eventuellt kommer jag ha möjlighet att prova på att brygga större, får möjlighet att låna ett storkök och hade tyckt det var roligt att göra en bryggning där.

När man skalar upp från sina normala 20 liter till 200 ca, vad är det jag bör tänka på?

* Är det linjärt med jästmängd?
* Nånstans har jag hört att isomeriseringen av humle sker annorlunda vid större batcher. Stämmer det? är det linjärt.
* hur är det med värmeutvecklingen vid jäsningen?
* något annat?

Gärna tips på inläsningsmaterial.

Tack på förhand!
//karl
Användarvisningsbild
Karl R
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 797
Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
Ort: Eslöv

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 95 gäster