Socker

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Socker

Inläggav chochathecat » söndag 2018-02-04 11:56

Kan nån säga hur mycket socker adderar till OG om man häller i på slutet av koket? Jag tillsatte 200 g socker till en 10-liters belgare men glömde att mäta innan jästsättning. Hade 1,072 innan sockertillsatsen. Tack på förhand! :D
:)
chochathecat
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 17
Blev medlem: måndag 2017-08-21 01:33

Re: Socker

Inläggav simse » söndag 2018-02-04 18:34

1080
simse
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 27
Blev medlem: tisdag 2016-07-12 13:43
Ort: Stavanger

Re: Socker

Inläggav Janne gnoff Berglund » måndag 2018-02-05 13:23

Här finns en gammal länk att kolla på:
http://shbf.se/bryggaren/viewtopic.php?f=5&t=5118

Går man på detta och förutsätter att du använde vitt socker:
0,2*390/10 = 7,8 Öchlegrader
Janne gnoff Berglund
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1018
Blev medlem: fredag 2006-11-10 14:49
Ort: Göteborg

Re: Socker

Inläggav chochathecat » onsdag 2018-02-21 21:39

Tack bryggarvänner!
TOM
:)
chochathecat
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 17
Blev medlem: måndag 2017-08-21 01:33


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 46 gäster