Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Imperiet » fredag 2017-12-29 18:23
Jag tänkte brygga en stout och då endast använda en giva vid kokning och där efter torrhumla med Citra.
Kan jag förvänta mig ett bra resultat? och hur många gram /liter (alfa 12%)?
-
Imperiet
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 9
- Blev medlem: måndag 2016-09-12 00:49
av martinb » lördag 2017-12-30 00:24
Det beror helt på vad du annars gör med receptet och bryggprocessen och självklart vad ditt mål med torrhumlingen är. Om du har tillgång till Hembryggaren från ca ett år sedan gör Peter Högström en stout med kraftig humle samt delger recept och tankar kring det vilket kan vara till hjälp.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av Imperiet » lördag 2017-12-30 01:03
Tack för svaret. Jag försöker övertyga min kära fru att öl kan vara precis det man vill det ska vara (inte röv öl från systemet). Så vad jag var ute efter var en mörk öl med inte för tung bitterhet (Frugan gillar mina Bayerska vete öl). Vad jag hoppas på är en " womenized stout".
-
Imperiet
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 9
- Blev medlem: måndag 2016-09-12 00:49
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 93 gäster