Moderatorer: martinb, Webbgrupp
ApocalypseDude skrev:Läste lite i andra trådar och bloggar och kom fram till att jag skulle sura min öl med Probi mage-tabletter. Jag har en jäshink med färdigjäst öl och en Grainfather med sötvört (inte kokt). Båda två har stått på 47 grader i tre respektive ett dygn. Jag hade en PM-tablett per två liter. Grejen är att det inte har hänt något alls med PH:t. Vad har jag ställt till med?
ApocalypseDude skrev:Läste lite i andra trådar och bloggar och kom fram till att jag skulle sura min öl med Probi mage-tabletter. Jag har en jäshink med färdigjäst öl och en Grainfather med sötvört (inte kokt). Båda två har stått på 47 grader i tre respektive ett dygn. Jag hade en PM-tablett per två liter. Grejen är att det inte har hänt något alls med PH:t. Vad har jag ställt till med?
Humlegatan skrev:Jag har själv inte använt probi mage för detta, så det vore intressant att höra hur det gått
Talnoy skrev:[quote="Humlegatan"]Jag har själv inte använt probi mage för detta, så det vore intressant att höra hur det gått
Morgan skrev:Jag har haft samma problem men insåg efter ett tag att är man läser om detta blandas begreppen lätt ihop. Jag läste först att temperaturen bör vara 45 grader men sen läste jag att högsta temperaturen för lacto är 45 grader. När jag testade 35 grader gick det utmärkt.
ApocalypseDude skrev:Tjo!
Tack för tips men det gick snabbare på fejzbook. Jag har sänkt till 37 grader och pytsat i ny lacto för säkerhets skull. Jag mäter PH med stickor. Så nu jävlar vill jag ha syra inom snart framtid!
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 68 gäster