Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av LTW » fredag 2017-11-24 13:16
Nåväl... nu har jag testat lite och kommkit fram till hur man enkelt och lite från höften skjuter fram
den alkoholhalt man vill uppnå...
Simple minds...
Sikta på större andel mäskvatten och mindre andel lakvatten...
Simsalabim och ABV% blir högre
Mvh
LTW
-
LTW
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 210
- Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25
av Bee » fredag 2017-11-24 13:20
???
Mer socker I vörten = högre %ABV
Vad menar du?
Jag vill inte vara någon sur gubbe och polis här men just nu önskar jag lite högre höjd på inlägg tack. Detta är inte Facebook.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av LTW » fredag 2017-11-24 13:49
Nja.... det är väl bara att läsa vad jag skriver.
Jag vet att det inte är facebook!
Högre höjd på inläggen vad menar du med det?
Mvh
LTW
-
LTW
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 210
- Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25
av skyking » fredag 2017-11-24 13:57
Nja. Det är en fråga om att man drar ut mindre vört från samma maltmängd (eller samma mängd vört från högre mängd malt). Det funkar till en viss nivå, sen får man ta till lite mer "kraftfulla" tricks för att få högre vörtstyrka. Det enklaste är att tillsätta torkat maltextrakt i början eller före vörtkoket...
Högre vörtstyrka (eller OG) betyder normalt högre alkoholhalt i slutändan.
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av LTW » fredag 2017-11-24 15:12
Tack skyking...!
Lite mer info att massera hjärnan med...
Mvh
LTW
-
LTW
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 210
- Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 92 gäster