Klorerat dricksvatten i Mölndal - hur lösa?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Klorerat dricksvatten i Mölndal - hur lösa?

Inläggav Glenntown » söndag 2017-11-19 14:57

Jag är precis nyinflyttad till Mölndal och upplever att vattnet från ledningarna har en ganska påtaglig kloraktig doft och smak.

Kloro-fenoler är inte något som är direkt attraktivt i öl i någon speciell mängd. Nu vet jag inte hur bra eller dåligt Mölndalsvattnet är men, brygger man bara som vanligt så blir ett övermått av klor tillsammans med fenolerna från jästen en katastrof.

Det finns ett par metoder som folk använder för akvariefiskar eller allmänt att få bort klor ur dricksvatten;

1. Koka vattnet mellan 3-20 minuter - verkar enklast
2. Tillsätta askorbinsyra för att få bort fritt klor - verkar inte göra något alls förutom att uppta i jästens metabolism
3. filtrera vattnet - kan vara knöligt att få tag på ett filter som passar ens kran, sedan kanske man måste vattenbehandla all öl man gör

Ni som bor i Mölndal, hur upplever ni att vattnet är för bryggande? Vad gör ni för att åtgärda problemet?
Glenntown
Nybryggare
Nybryggare
 
Inlägg: 1
Blev medlem: söndag 2017-11-19 14:15

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 46 gäster