Bryggverk och mäskning lakplattans funktion mm

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Bryggverk och mäskning lakplattans funktion mm

Inläggav LTW » torsdag 2017-11-16 08:08

Ni som använt bryggverk en längre tid, hur gör ni vid själva mäskningsmomentet.
Använder ni lakplattan under mäsknings momentet, eller tar ni bort den och låter vörten cirkulera tillbaka utan lakplatta.

Kan man göra på båda sätten och vad kan skillnaden i utbytet av mäskningen bli?

Mvh
LTW
LTW
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 210
Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 97 gäster