Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Drake skrev:Torrjäst funkar bra till mycket, men till belgare så finns det bättre flytande jäst än torrjästerna tycker jag. Jag har gjort ett par dubbelbatcher och jämfört med några varianter och jag tycker det blir en stor skillnad.
LTW skrev:Själv har jag bara gjort 5 bryggningar nu och använt Wyeast vid samtliga.
Deras smack påse gjorde jag misstaget med första gången att jag inte smackade påsen.
Var lite ouppmärksam, men jag rörde ner det ändå och det funkade som det skulle.
Vid dom andra 4 tog jag upp jästen tidigt på morgonen och smackade sönder innerpåpsen
och dom svällde upp bra. Dock vid den senaste påsen upptäckte jag att det var två innerpåpsar
varav den ena fortfarande var intakt, klippte hål på den och rörde ner den också.
Borde ju stå på påsarna om dom innehåller en eller två innerpåsar.
Svårt att känna om man fått hål på båda bara genom att känna på påsen då den i detta fall svällde upp ganska snabbt.
I övrigt har dom vid alla 5 bryggningarna fungerat mycket bra vid själva jäsningen.
Vilken typ av jäst föredrar just du och i så fall varför?
Mvh
LTW
skyking skrev:Efter jag har snackat det så tar jag handkanten och trycker innehållet till ena sidan och trycker vätskan förbi handkanten. På så sätt säkerställer jag att ingen lackad kudde finns kvar.
Jag har använt dyrast sen jag började brygga. Förr var de lite mer trilskande med kudde som åkte omkring som en oljad tvål därinne när man skulle smacka den (och det inte vad så lätt att veta om man spräckt kudden eller bara sprätt iväg den).
Nåja dyrast har funkat tillfredsställande för mig sen dess och jag har inte haft anledning till att ompröva det så mycket. Har dock numera torrjäst (Lallemands Nottingham Ale) som backuplösning.
Drake skrev:Lackad kudde? Dyrast?? Autokorrekt???
Drake skrev:Torrjäst funkar bra till mycket, men till belgare så finns det bättre flytande jäst än torrjästerna tycker jag. Jag har gjort ett par dubbelbatcher och jämfört med några varianter och jag tycker det blir en stor skillnad.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 86 gäster