Går det att rädda "döbakt" öl?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Går det att rädda "döbakt" öl?

Inläggav pagablara » onsdag 2017-10-18 10:57

Min 7:e batch - provsmakning. Inget pys när jag öppnade, ingen krona alls i glaset! Fantastisk smak (APA)...
Går det att rädda för det första? Öppna flaskorna och hälla i lite socker/frysmalt? Var ovanligt mycket fällning i botten.
Om man kan få tips på varför det blev så uppskattas ju det också. men då behöver Ni kanske vet process, ingredienser... APA i Bryggverk räcker inte?
pagablara
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: onsdag 2017-10-18 10:56

Re: Går det att rädda "döbakt" öl?

Inläggav Karl R » fredag 2017-10-20 14:35

det går

Socker har du väl redan tillsatt?
finns speciell kolsyrningsjäst som är bra i det läget. lös upp lite sådan i steriliserat vatten och pytsa i.

såklart viktigt med hygienen, som vanligt.

angående varför så låter det som jästen fallit ur grönölet och lagt sig på botten. Har du kallkrashat eller använt jäst som har benägenhet att göra så?
Användarvisningsbild
Karl R
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 797
Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
Ort: Eslöv


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 32 gäster