Sida 1 av 1

Vilken lagerjäst ?

InläggPostat: söndag 2017-09-03 09:47
av Snow
Tänkte testa att maxa mitt bryggverk med toppupp etc och brygga en lager. Gjorde denna till sommaren och
den uppskattades väldigt mycket av släkt och vänner. Tänkte göra en liknande, men skruva lite på maltnotan i
receptet. I den ursprungliga hade jag bara Pilsner och MO och Dextrin, lägger till Munich i denna.

Men skulle vilja testa någon annan jäst, är det någon som har nån idé?
Enklast är ju torrjäst, då slipper man bestämma ett tidsfönster så bestämt, men det är ju kul att dra upp
kultur oxå.

Re: Vilken lagerjäst ?

InläggPostat: söndag 2017-09-03 12:23
av Lai
Torrjästen W34/70 är en riktigt fin lagerjäst. Går att göra förkultur på om man är sugen.

Edit: Nu såg jag att du hade haft den tidigare haha

Re: Vilken lagerjäst ?

InläggPostat: söndag 2017-09-03 17:29
av Perwaste
WLP 830 är ju en pålitlig lagerjäst, använt många gånger. Även varit lätt att spara slurry å sätta igång igen.

Re: Vilken lagerjäst ?

InläggPostat: söndag 2017-09-03 18:03
av Snow
Perwaste skrev:WLP 830 är ju en pålitlig lagerjäst, använt många gånger. Även varit lätt att spara slurry å sätta igång igen.


Den ser intressant ut, låter precis som jag vill ha det på beskrivningen, i kombo med lite humligt, (The Trump land way).

Hittade oxå German Bock Lager (White Labs WLP833), den låter också som ett alternativ, finns dock inte på PGW som ligger lättillgängligt på Söder... ska klura på detta.

Fler förslag tas gärna emot, även synpunkter på receptet.

Re: Vilken lagerjäst ?

InläggPostat: måndag 2017-09-04 17:06
av Lai
Om du är sugen på torrjäst kan du överväga S-23 (tar lagern lite åt ale-hållet). På samma tema är WLP029 som är en av mina favoriter (säljs som kölsch-jäst).

När det gäller receptet tycker jag du kan kosta på dig en lite större sen humlegiva och torrhumlingsgiva.

Re: Vilken lagerjäst ?

InläggPostat: måndag 2017-09-04 17:10
av ekstedt
Lai skrev:På samma tema är WLP029 som är en av mina favoriter (säljs som kölsch-jäst).


Såvitt jag vet är det en kölsch-jäst, med ursprung i bryggeriet Früh.