Maltodextrin, erfarenheter?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Maltodextrin, erfarenheter?

Inläggav Rotsac » fredag 2017-08-11 13:35

Jag läste "Grainfather Blog - Week 124: Sugar and Brewing".

Där står det bland annat:

"Maltodextrin:
Adds body but not sweetness to your beer so is useful for adding body to a thin beer – especially as it can be added right up until packaging. Maltodextrin can also help with head retention".

Vad ni för erfarenheter av ovanstående?

Jag har till exempel ej tidigare läst att skumstabiliteten skulle förbättras av maltodextrin...
Och det här med att öka fylligheten utan att ge sötma, funkar det bra?

Se: https://www.grainfather.com/blog/Week12 ... d-Brewing/
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 44 gäster

cron