Moderatorer: martinb, Webbgrupp
mike85 skrev:Ok, så det bästa är kanske att låta den jäsa klart och sen lagra på flaska? Ska läsa igenom länken, tack
mike85 skrev:Ok, av vilken anledning? Större chans att bli av med felsmakerna? Det var en hel del läsning i länken, men en del sög jag in iallafall
mike85 skrev:Ok, jo jag läste nästan allt, hoppade över lite av det som hade med fatlagring att göra. Men det känns smidigare för mig när jag flaskjäser att tappa upp det efter jäsning för att slippa tillsätta ny jäst även om man får med lite skräp i flaskan
mike85 skrev:Halloj! En fråga till nu efter att ha läst igenom artikeln flera gånger. Jag tänkte ändå ge mig på att överföra ölen till en ny hink för lagring bara för att testa. Det stod ju också att man får bättre resultat. Men en grej jag undrar över är att det står att man måste lagra i carboy eller fat, men absolut inte i hink. Varför inte är då min fråga? Man ser ju många som gör det. Är det enbart för risken med omvänt tryck i kärlet så man får in vattnet från vattenlåset? I så fall såg jag Tony Yates på Youtube som hade en smart lösning med en starsanad bomullstuss istället för vatten.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 31 gäster