Humlegatan skrev:[quote="Chabo"]Jäser 10 L ale med Imperial Yeast A04 Barbarian typ 1,060 OG.
Samma hemmabyggda jäskyl som klarat sista 10 bryggningarna men då med US-05.
Problemet är att det är 23grader vid/i jäskärlet.( mäter med 2 sensorer med dubbla liggunderlagsbitar som skydd direkt mot jäskärlet.)
STCn är satt på 17.8 grader men kylen verkar inte klarar av att kyla. ( den är inte trasig, det kommer massa kyla)
Det bubblar precis som vanligt i jäströret, inget hysteriskt utan 1 blubb per 9 sek.
Vad händer ?
Några förslag ?
Anders
Det som jag tycker att du ska akta dig för är temperaturskillnaderna. Om du började jäsa vid lägre temperatur och den sedan har höjts, då bör du nog försöka hålla den kvar där och inte sänka den igen. Jag kan vara ute på något tunn is men jag hade då aldrig hört talas om att man bör sänka jästemperaturen under fullt pågående jäsning, i alla fall med en pale ale eller ipa, som jag antar att detta är med tanke på jäststammen.
Personligen tycker jag det vore ganska intressant att höra vilket resultat A04 ger vid 23 grader genom hela processen. Jag är precis klar med en pale ale som jag jäste med denna och är mycket nöjd med resultatet, 19 grader i 4 dagar och sedan 22 grader sista 3.[/quote]
21 grader är Max på den jästen läste jag..
Är nere på 18 nu så jag får bara köra på, ingen idé att höja igen.
Detta va i början ( första 24 timmarna )som det strulat...
Kan ha varit min kyl som failat...
Skall försöka återkoppla om hur det blir.
Skickat från min iPhone med Tapatalk