Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av CoinBeer » söndag 2017-03-19 16:39
När jag ställde ut tunnan för kall crash så glömde jag att tillsätta gelatin. Nu undrar jag om det är möjligt att ha i lite nu när ölen är kolsyrad och klar. Jag funderar mest på om det fungerar. Det stör mig inte så mycket att ölen inte är blank , men kunde vara intressant att veta om det skulle funka.
//Lars
-
CoinBeer
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 144
- Blev medlem: tisdag 2014-05-06 14:31
- Ort: Kumla
av Pilsnerkokaren » måndag 2017-03-20 18:41
Kör du en sväng till med kallkrash men med gelatin den här gången kommer ölen bli blankare. Det finns förmodligen bara mindre med partiklar kvar i ölen för gelatinet att fästa sig till, men att det inte skulle fungera tror jag inte.
Kolsyran påverkar inte klarningen, inte för mig iaf. Det tar kanske längre tid, men ölen ska ju lagras ändå.
-
Pilsnerkokaren
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1463
- Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 72 gäster