Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av joelholmquist » söndag 2017-03-19 15:10
Min varmmäskade lättöl (variant BlackIPA) hade jäst klart till ca 2vol% FG 1.026 efter en och en halv vecka.
Jag pillade i 50g humlepellets i jäsrörshålet på primären och tänkte att humle är antiseptiskt. Jag svingade hinken lite försiktigt för att alla pellets skulle bli uppblötta. Det bubblade en del och jag gissade på utlösande CO2. Men efter 2 dygns bubblande är FG-värdet nu nere på 1.022 ...har jag fått infektion ändå??
Doft och smak är så humlearomatiskt så det är svårt att känna något störande surt just nu
Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
-
joelholmquist
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 149
- Blev medlem: torsdag 2009-11-19 00:09
av Jonas Johnsson » onsdag 2017-03-22 11:48
Nej det hade väl bara inte nått FG än?
-
Jonas Johnsson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 457
- Blev medlem: söndag 2014-10-19 18:12
- Ort: Göteborg
av joelholmquist » onsdag 2017-03-22 22:40
Men det hade avstannat så fint i typ 2 dagar med flera minuter mellan varje "blubb" i röret och efter torrhumlingen drog det igång igen och nu har det jäst ner till 1.019. Fortfarande bara en dryg minuts mellanrum.
Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
-
joelholmquist
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 149
- Blev medlem: torsdag 2009-11-19 00:09
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 44 gäster