"Hochkurz mashing"

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

"Hochkurz mashing"

Inläggav Rotsac » onsdag 2017-02-22 23:07

Jag har alldeles nyligen stött på ovanstående begrepp, där man i princip säger att Tyska bryggare ibland använder denna metod för att få "ett maltigare öl", om jag förstod saken rätt.

Metoden går ut på att först mäska vid 63 grader under 30 minuter, och sedan vid 70-72 grader under 30 minuter.
Era synpunkter angående detta är av intresse.

Se: https://www.grainfather.com/blog/week-1 ... z-mashing/
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 683
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: "Hochkurz mashing"

Inläggav martinb » söndag 2017-02-26 12:56

Inget konstigt med det, först en rast på låg temperatur för att få beta-amylaseverksamhet och sedan en på hög för att få alfa-amylaseverksamhet.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 1035
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 25 gäster