Rotsac skrev:Ett recept med ovanstående för 23 Liter anger:
32.00 g Coriander Seed (Boil 5.0 mins)
10.00 g Orange Peel, Bitter (Boil 5.0 mins)
10.00 g Orange Peel, Sweet (Boil 5.0 mins)
Hur pass kraftig blir smaken av apelsinskalen?
Blir den "gansk svag, medelstark, eller ganska stark"?
Blir ölet odrickbart om man använder 100 gram vardera av apelsinskalen?
Leveransen av min beställning av hela koriandertfrön, och torkade apelsinskal dröjer, och jag hade tänkt att brygga imorgon:-(
Min lokala Konsumbutik har ej sådana produkter.
Förr i tiden så fanns det pomeransskal att köpa där.
"Plan B" är nu en halvdesperat tanke att istället för Koriander och torkade apelsinskal använda en påse "glöggkryddor".
Det är 37 gram av ganska många russin (vilka jag inte tänker använda), två bitar pomeransskal, en rejäl bit kanel, ganska många kryddnejlikor, en hyfsad bit ingefära, samt en del kumminfrökapslar.
Har vi någon här, som har försökt sig på något liknande?
Alla tips och råd är välkomna.
Jag funderar på att använda 2-3 sådana här påsar med "glöggkryddor" (men ej russinen, alltså).
Jag vet sedan många år att kryddnejlikor i ett rödbetsvin jag gjorde kraftigt tog överhanden, så de är jag lite orolig över att använda.
Påsen innehåller en hel av sådant. Dock ej någon stjärnanis, som är VERKLIGT potent i sådana här sammanhang.
Så det var bra att påsen ej innehåller sådant.