Väcker liv i den här gamla tråden då jag har bryggt min första veteöl med Danstar Munich. Hade läst att Danstar Munich Classic skulle vara bättre men den fanns inte så jag testade ändå. Efter 6 dagar i 16C tog jag ett första prov som doftade ljuvligt av skumbanan, lite Ahlgrens bilar och jenka - mycket lovande. Fick stå i 20C grader de 3 sista dagarna, efter 11 totalt var det dags för flaskning men då var banansmaken nästan helt dold av kryddnejlika
2/3 vete- och 1/3 pilsnermalt, 0.5g rehydrerad danstar munich per liter humlad med Huell Melon beräknat till 20 IBU efter rekommendation från
https://braumagazin.de/article/brewing-bavarian-weissbier-all-you-ever-wanted-to-know/Skulle nog tagit en neutralare humle och dragit ner ytterligare, kanske skippat smak/arom-givor helt om jag kunde gjort om satsen. Känns inte som att den bidrog med mycket smak alls, möjligtvis lite som ett störande element. Till skillnad från niklas_n fick jag däremot ordentligt med smak från jästen, bara inte den jag var ute efter. Oförändrat såhär 2 veckor på flaska.
Är det vanligt att ölen ändrar karaktär dramatiskt efter första veckans jäsning? Har bara 2 tidigare pale ales att jämföra med, jästa med US-05 som höll sig jämn hela vägen till flaska..