Jag har under en längre tid haft problem med en ton i mina öl som beskrivs som
källare eller jordkällare. Jag själv har svårt att uppfatta den men många vänner tar mina öl
direkt om vi testar dem blint. En av mina vänner sitter som domare i Öl SM och i hans mening
kommer det bli svårt att tävla med ölen då denna doft sticker ut.
Vad kommer då denna doft ifrån söker man på ämnet hamnar man på Musky smell,
mycket av detta verkar komma från vinvärldem med TCA [url]https://en.wikipedia.org/wiki/2,4,6-Trichloroanisole
[/url] , eller så är den förklarat som någon form av oxidationsprodukt.
Jag tycker det är väldigt svårt att komma tillrätta med detta och hoppas på lite tips.
Under tiden som problemet pågått har även nivåerna av problemet varierat, jag ser dock ingen röd tråd i det.
Men det verkar som att lagring hjälper till en viss del.
Jag har testat att brygga på annat vatten än vårt egna utan några större skillnader.
Jag har bryggt på malt direkt från butik och testat att krossa själv och då förvara malten hemma.
Alla mina brygg grejer förvaras i ett förråd, och visst det luktar så där inne med. Men var kommer det in i ölen?
är det genom malten, sätter det sig i plasten till jäshinkarna, finns det i bryggverket (Grainfather). Kommer det via jäsningen.
Jag är ganska villrådig och vet inte var jag ska börja.
Tacksam för hjälp.