Tjena!
Imorgon är det bryggdags och den här gången blir det att brygga humlegårdens sommarsaison!
Jag tänkte brygga med biab-metoden och har några sista funderingar om receptet.
Här är receptet:
Volym: 20 liter
OG: 1039
FG: 1005
4,5 % alkohol
BU 23
Malt
3 kg pilsnermalt
400 g vetemalt
15 g koriander i mäsken
Humle
10 g Motueka (30 min)
25 g Motueka (15 min)
35 g Motueka (3 min)
Kryddning
1 tsk nykrossad svartpeppar sista 7 min i koket och skal av en ½ citron i en påse i jäshinken strax före upptappning. Citronskalen behöver bara kort kontakttid, ca 5-8 timmar.
Jäst
White Labs WLP565 Belgian Saison I
Mäska vid 64°C i 60 minuter, koka 75 minuter med humlegivor enligt ovan, kyl vörten och jäs vid 20 - 30 °C.
Funderingar:
Min kastrull är lite större än min induktionsplatta och jag är rädd att koket inte håller i sig om jag inte har locket på. (därmed dyker chansen upp för DMS antar jag)
Hur ska jag förhålla med med locket? bör jag köra utan?
Är inte helt 100% på om jag tänker rätt med vattenmängden, behöver bara nån som kontrollerar så jag inte har glömt något.
(0,37x3.4) = 1,2 L som malten suger åt sig
Bortkok = 4 liter på 75 min
Ca 1 liter "svammel" borde vara kvar i botten av kokkärlet.
Så jag behöver Ca 27 Liter vatten som startmängd?.
Tack på förhand!!
Med vänlig hälsning Lukas