Perwaste skrev:Vad har du för kvarn? Valsar den eller krossar den?
Jag kör som så många andra med en Corona majskvarn, och förutom att det tar lite tid funkar det bra.
Men, man lär sig efter hand vad som är bra inställning.det ska bli viss del som är mjöligt, svårt att komma ifrån om man ska ha det i en storlek som ger bra utbyte.. I ärlighetens namn jämförde jag med den malt jag hade tidigare som var färdigmald, hade det som riktmärke. Med min Corona är det ju inte några färdiga inställningar, vad har du för någonting?
Har man för grovt blir det dåligt utbyte, har man det för fint sätter det igen....
Kör Coronan med borrmaskin så tar det bara ett par minuter att mala 5 kilo! Och så undrar jag vad det är som sätter igen sig när man kör biab? Ju finare malt, desto bättre effektivitet. Och ölen blir kristallklar oavsett hur fint man maler, men håll koll på ph bara. För högt och tanninerna kommer som ett brev på posten.
Taskig liknelse kanske, för posten verkar ju inte funka längre men du fattar va?