Jag fick en idé, kanske inte så bra men ändå. Om man maxar maltröret med basmalt, typ 6,5kg och sedan slänger ner två humlekokpåsar med specialmalt vid sidan om maltröret och tar upp dessa efter mäskningen, lägger uppepå maltröret lakar som vanligt, tänkte jag kunde få ut 33-35l med typ 1,048 preboil.
Jag siktar på 27-28 liter i jäsdunken, man får ha koll på vilken jäst man använder så du inte får kreusen i jäsröret. Jag siktar på att ligga drygt en cm under gängningen på pinnen i BM20 innan kok & lakar till den nivån. Får ett OG på knappt 1.050 med 6 kg (förvisso mäter jag med en 40 kr hydrometer). Stöpte 1 kg specialmalt en gång men slabbigt & ej värt besväret, vända på övre filtret kan va smart men passa så att malten inte smiter ut. Tänk på att du tappar en liter bara på att kyla från kok till 20 grader. Man kan säkert få ut mer än 30 liter, bara man har jäsdunk för det.
Tänkte brygga med WLP090 och den kan ju vara ganska vild. Tror nog jag kör två hinkar för att vara säker. Vore inte helt fel med några liter extra nu är sommaren är på ingång. I alla fall på pappret
Testade att maxa maltröret igår. Fick i ca. 6.7kg malt. Fick ut nästan 31l med OG på 1.053, helt ok. Dock jävligt slabbigt så jag kommer nog inte göra om det.