Moderatorer: martinb, Webbgrupp
gedman skrev:Angående ordet bryggning (vad gäller kaffe, cider eller för den delen no-boil-öl), så tycker jag inte vi ska låta oss styras av etymologiska och lingvistiska hårklyverier - i vår förening gör vi precis som vi vill...
ekstedt skrev:det finns en pedagogisk poäng i att reservera ordet bryggning till när man faktiskt kokar under processen.
Drake skrev:Hårklyverier kanske, men man kokar ju inte bryggkaffe. Man brygger alltså kaffe även om man inte kokar det. Är det inte så att mäskningen är det som skiljer mest från vintillverkning och inte själva koket. På något sätt går ju ekvationen ihop om man tänker så. Tänker jag.
aenima skrev:Skall man tolka detta som att om man kokar sin must för att desinfektera den så brygger man cider?
iha skrev:Någon föreslog att man kanske kunde ha en separat dag för SM i cider och mjöd. Jag tilltalas av idén, men det finns kanske nackdelar?
iha skrev:Någon föreslog att man kanske kunde ha en separat dag för SM i cider och mjöd. Jag tilltalas av idén, men det finns kanske nackdelar?
Återgå till Föreningen och dess aktiviteter - träffar, tävlingar, tidning etc
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst