Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Peter Högström skrev:Absolut,
Anledningen är att vi anser att det behövs ett litet karamellstöd för att inte en IPA ska trilla överbord! Väldigt många IP:or har en lätt karamellighet i botten, många dock alldeles för mycket! Har man bara pilsner / PA malt däremot så blir resultatet väldigt lätt obalanserat för även om en IPA skall vara torr och krispig med kraftig arom/smakhumle så skall det ändå finnas någon slags balans i obalansen...
I inledningen skriver vi följande: "Till skillnad mot den engelska, som skall ha en balanserande maltighet, så skall denna IPA vara torr, besk och lätt i maltkroppen. "
Den kortfattad karaktärsbeskrivningen lyder: Krispigt torr och besk med kraftig arom och smak av humlesorter som ger citrus och tropisk fruktkaraktär.
Bouquet / arom anger "Maltigheten, som ska vara låg, ska ha karamelliga inslag" och smaken "Karamell och maltighet på låga till medium nivåer."
Allt detta samantaget pekar på en föriktig använding av karamellmalt för att ge just ett stöd som humlen kan luta sig mot.
mvh,
Peter
Fredrik Almgren skrev:Det är visserligen lite sent men jag tänkte påpeka att numera finns även 2013 års typdefinitioner under styles.shbf.se
Därifrån går det att exportera till BeerXML om man vill.
mankan skrev:Funkar inte för mig: Class 'XMLWriter' not found
Återgå till Föreningen och dess aktiviteter - träffar, tävlingar, tidning etc
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster