Veteölsrecept

Här finns arkivet med inlägg från emaillistan Bryggaren skrivna innan 2006-07-01

Moderatorer: Anders Boström, Webbgrupp

Veteölsrecept

Inläggav uffe_i_falköping » lördag 2006-04-15 00:00

Jag tänkte försöka att brygga en veteöl men har planerat att ta genvägen med
vetemaltextrakt. Pilsnermalten har jag dock tänkt mäska. Behöver jag då en
syrarast och en proteinrast eller kan jag köra med enkel mäskning? (Bara en
temperatur)

Stämmer det att 1 kg vetemaltextrakt motsvarar 1,7 kg vetemalt.

I något av recepten på SHBFs sida (en belgisk wit tror jag att det var) stod
det att man har i vetemjöl. Mäskar man vetemjöl precis som vanligt. Varför
använder man vetemjöl, vilken efekt är man ute efter?

/Uffe

***************************************************
Den som har längst e-postadress när han dör vinner
The one with the longest e-mail adress when he dies wins
uffe_i_falköping
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 87
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:51
Ort: Falköping

Veteölsrecept

Inläggav ollepe » lördag 2006-04-15 00:00

Jag har använt vete till min bitter några gånger. Jag tror det var för att få bättre skum.
Men jag märkte ingen skillnad, möjlitvis blev ölet lite grumligare.
Nu ser jag att du snackar belgiskt. nåja. Jag hade i mjölet i den övriga malten vid mäskningen.
Har försökt att förkoka någon gån också, men då måste jag använda lut för att få bort det brända i bottetn.

UffeKarlström skrev:
*** Brev nr. 11972 till Bryggaren skickat av Uffe Karlström <hello_and_welcome_to_jamaica_have_a_nice_dayPÅhotmailPUNKTcom> ([email]hello_and_welcome_to_jamaica_have_a_nice_dayPÅhotmailPUNKTcom[/email]) ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse ([email]bryggarenPÅmollehemPUNKTse[/email]) <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

Jag tänkte försöka att brygga en veteöl men har planerat att ta genvägen med
vetemaltextrakt. Pilsnermalten har jag dock tänkt mäska. Behöver jag då en
syrarast och en proteinrast eller kan jag köra med enkel mäskning? (Bara en
temperatur)

Stämmer det att 1 kg vetemaltextrakt motsvarar 1,7 kg vetemalt.

I något av recepten på SHBFs sida (en belgisk wit tror jag att det var) stod
det att man har i vetemjöl. Mäskar man vetemjöl precis som vanligt. Varför
använder man vetemjöl, vilken efekt är man ute efter?

/Uffe

***************************************************
Den som har längst e-postadress när han dör vinner
The one with the longest e-mail adress when he dies wins
ollepe
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 256
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
Ort: Rättvik


Återgå till Bryggarearkivet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 39 gäster