pripps blå pure

Här finns arkivet med inlägg från emaillistan Bryggaren skrivna innan 2006-07-01

Moderatorer: Anders Boström, Webbgrupp

pripps blå pure

Inläggav sigdarve » torsdag 2006-04-06 00:00

http://www.carlsberg.se/wbch3.exe?ce=1002598

Hur tusan lyckas de få ner mängden kolhydrater med 50%? Betyder det att även
mängden kalorier är 50% lägre?
Användarvisningsbild
sigdarve
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:51
Ort: Uppsala

pripps blå pure

Inläggav carlsbergerensis » torsdag 2006-04-06 00:00

http://www.carlsberg.se/wbch3.exe?ce=1002598

Hur tusan lyckas de få ner mängden kolhydrater med 50%? Betyder det att även
mängden kalorier är 50% lägre?

Det finns säkert avancerade metoder också, men ett enkelt sätt är ju att jäsa vört med högre förjäsbarhet.

Kalorifördelningen ser lite olika ut för olika öl, men om man tar mellan tummen och pekfingret så skulle jag tro att i många öl kommer ca hälften av "kalorierna" från etanolen, och hälften från restextraktet(lite protein, men mest kolhydrater).

Räknar man på det sättet, så bör kaloriinnehållet sjunka bara med 25% om man minskar restextraktet med hälften men bibehåller alkoholhalten.

Jag provade förresten calrsbergs alkoholfria öl häromdagen som jag hittde på coop och den tycker jag var mycket sämre än clausthalers och norrlands alkoholfria om jag bara jämför ur minnet, vilket inte alltid är så bra men ändå :)

/Fredrik
Användarvisningsbild
carlsbergerensis
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 403
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50

pripps blå pure

Inläggav sigdarve » torsdag 2006-04-06 00:00

Precis!
Pripps blå pure verkar alltså vara en Pripps Light kopia, som har 25% färre
kalorier. Men här har man alltså valt att använda begreppet kolhydrater för
att förmodligen få det att låta ännu mera energifattigt fast det förmodligen
inte är det.
/A


Kalorifördelningen ser lite olika ut för olika öl, men om man tar mellan
tummen och pekfingret så skulle jag tro att i många öl kommer ca hälften av
"kalorierna" från etanolen, och hälften från restextraktet(lite protein,
men mest kolhydrater).

Räknar man på det sättet, så bör kaloriinnehållet sjunka bara med 25% om
man minskar restextraktet med hälften men bibehåller alkoholhalten.
Användarvisningsbild
sigdarve
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:51
Ort: Uppsala

pripps blå pure

Inläggav karl-erik.berntson » torsdag 2006-04-06 00:00

Helt rätt Anders,
många blandar säkert ihop kolhydrater och kalorier och tror att energiinnehållet halverats. Vi minns väl alla den försåtliga reklamfrasen "styrkan finns i smaken" officiellt menad att få ungdomar att dricka Pripps Blå lättöl, men ungdomarna insåg snart att skulle man få styrka i Pripps Blå var det etanol som gällde.
/K

Precis!
Pripps blå pure verkar alltså vara en Pripps Light kopia, som har 25% färre
kalorier. Men här har man alltså valt att använda begreppet kolhydrater för
att förmodligen få det att låta ännu mera energifattigt fast det förmodligen
inte är det.
/A


Kalorifördelningen ser lite olika ut för olika öl, men om man tar mellan
tummen och pekfingret så skulle jag tro att i många öl kommer ca hälften av
"kalorierna" från etanolen, och hälften från restextraktet(lite protein,
men mest kolhydrater).

Räknar man på det sättet, så bör kaloriinnehållet sjunka bara med 25% om
man minskar restextraktet med hälften men bibehåller alkoholhalten.
karl-erik.berntson
 


Återgå till Bryggarearkivet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 15 gäster