http://www.carlsberg.se/wbch3.exe?ce=1002598
Hur tusan lyckas de få ner mängden kolhydrater med 50%? Betyder det att även
mängden kalorier är 50% lägre?
Det finns säkert avancerade metoder också, men ett enkelt sätt är ju att jäsa vört med högre förjäsbarhet.
Kalorifördelningen ser lite olika ut för olika öl, men om man tar mellan tummen och pekfingret så skulle jag tro att i många öl kommer ca hälften av "kalorierna" från etanolen, och hälften från restextraktet(lite protein, men mest kolhydrater).
Räknar man på det sättet, så bör kaloriinnehållet sjunka bara med 25% om man minskar restextraktet med hälften men bibehåller alkoholhalten.
Jag provade förresten calrsbergs alkoholfria öl häromdagen som jag hittde på coop och den tycker jag var mycket sämre än clausthalers och norrlands alkoholfria om jag bara jämför ur minnet, vilket inte alltid är så bra men ändå
/Fredrik