Praktiska tester jag gjort pekar på att hellre ta tunnare slang än
extremt långa slangar ( http://www.mollehem.se/tapp ).
Numera för Humlegården en extra tunn slang för ändamålet avsedd att
skarvas in i slutet av den normala slangen.
En liten handledning för att skruva ihop en tappanläggning kan man hitta
hos LundTeknik: http://lundteknik.dk/vejled/Fustager.pdf
Tänk på att ha så mycket av slangen som möjligt kallt, dvs inne i
kylskåpet - det skummar extra innan varma delar av slangen kylts ner av
ölet.
mvh
Anders
DanielEinehag wrote:
*** Brev nr. 11698 till Bryggaren skickat av "Daniel Einehag" <daniel_einehagPÅhotmailPUNKTcom> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<
Hej..
Jo, jag undrar lite över fatölsanläggning. Om man har säg ca 1.5 bar i fatet
och skall trycka ut det så måste man ju sänka trycket i fatet så att det
inte bara sprutar skumm. Detta medför ju att man sedan måste fylla fatet med
rätt tryck igen för annars så "vandrar" ju kolsyran i ölet upp i luftfickan
för att jämna ut trycket, och som följd till detta så får man ett
kolsyrefattigare öl(inte trevligt). Om fatet bara är halvfullt så går det ju
åt en MASSA kolsyra varje gång.
Kan man inte reglera uttrycket med hjälpa av en "lång" slang med rätt
tryckfall som följd, detta borde ju medföra att med tillräckligt lång eller
kanske smal slang få trycket + - o så att det krävs ytterligare tryck
(drivgas) för att få ut ölet, och på så sett ha konstant tryck i fatet (säg
då ca 1.5 bar)
Ngn med erfarenhet ang detta? t.ex. slangens längd eller om man skall
reducera till en tunnare slang?
MVH Daniel