Brewer's Choice 1028) XL 125 ml i kylskåpet som skulle ha använts i maj.
Kan jag använda den på något vis. Kanske odla upp den först? Kan jag följa
gången på SHBFs hemsida för de gamla mindre påsarna?
/Uffe
*********************************************************
Den som har längst E-postadress när den dör vinner!
The one with the longest e-mailadress when he dies winns!
From: "morganpeilot"<peilotPÅstorstarkPUNKTnu>
Reply-To: bryggarenPÅmollehemPUNKTse
To: Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse
Subject: [Bryggaren] Re: Re: SV: jäst till veteöl
Date: Thu, 15 Dec 2005 10:05:18 +0100
*** Brev nr. 11499 till Bryggaren skickat av "morgan peilot"
<peilotPÅstorstarkPUNKTnu> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<
jag läste i någon bok att vissa filtrerar och pastöriserar och sedan
doserar
in protein/druvfällning för syns skull.
Morgan
----- Original Message -----
From: "BosseBergenståhl" <bossePUNKTbergenstahlPÅlsnPUNKTse>
To: <Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse>
Sent: Wednesday, December 14, 2005 12:05 AM
Subject: [Bryggaren] Re: SV: jäst till veteöl
*** Brev nr. 11498 till Bryggaren skickat av Bosse Bergenståhl
<bossePUNKTbergenstahlPÅlsnPUNKTse> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<
Hur blev ditt öl med belgisk veteölsjäst? Det är rätt stor smakskillnad
på belgisk och sydtysk veteöl! Kollade in sidan Charles tipsade om .
Vad jag hört från annan källa är jästen i alla sydtyska veteöl avdödad
utom i Weihenstephan, där det skulle vara en lagerjäst. Men det kan
givetvis vara fel. Anders har av allt att döma testat att få igång en
Weihenstephaner och misslyckats. Nån annan som testat? Paulaner ska
tidigare ha funkat bra - är det så nu också?
Bosse Bergenståhl
2005-12-13 kl. 12.05 skrev CharlesCassino((CF)):*** Brev nr. 11494 till Bryggaren skickat av "Charles Cassino \(CF\)"
<CharlesPUNKTCassinoPÅcfPUNKTse> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<
Ofta är det en veteölsjäst för själva jäsningen och sedan en
lagerjäst för flaskjäsningen, vad jag vet i alla fall.
Kolla denna sidan som ger en liten gissning på vad som kan förekomma i
flaskorna: http://www.nada.kth.se/~alun/Beer/Bottle-Yeasts/
Vem vet, kanske producenterna är snälla nog att svara ärligt
om man frågar dom!
Charles
-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Pål [mailto:palPUNKTanderssonPÅhomePUNKTse]
Skickat: den 13 december 2005 10:05
Till: Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse
Ämne: [Bryggaren] jäst till veteöl
*** Brev nr. 11493 till Bryggaren skickat av Pål
<palPUNKTanderssonPÅhomePUNKTse> ***Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse <<<
hantera kontot: http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<=