Torrhumla i kokpåse

Här finns arkivet med inlägg från emaillistan Bryggaren skrivna innan 2006-07-01

Moderatorer: Anders Boström, Webbgrupp

Torrhumla i kokpåse

Inläggav Kenneth » måndag 2005-10-31 01:00

Ibland glömmer man bort att vara tydlig.
FWH = First Wort Hopping
Det är egentligen är mycket gammal metod som finns dokumenterad hos bland annat
tyska bryggare.
Det innebär att man tillsätter humle redan i uppsamlingskärlet vid lakningen
och får ligga kvar under kokningen.
Det har återupptagits hos en del amerikanska microbryggerier och hembryggare
under 90 talet.
Jag har för mig att cirka en tredjedel av del totala humlemängden tillsätts
tidigt.
Se
http://brewery.org/brewery/library/FWHs ... D0396.html
för mer information.

Kenneth i Stenhamra



*** Brev nr. 11267 till Bryggaren skickat av "Patrik
Lekberg" <patrikPUNKTlekbergPÅbredbandPUNKTnet> ***

Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTse
<<<
hantera kontot:
http://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<

FWH?
/Patrik






__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com
Härliga tider, strålande tider :)
Användarvisningsbild
Kenneth
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 915
Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
Ort: Stenhamra

Återgå till Bryggarearkivet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 23 gäster