FWH = First Wort Hopping
Det är egentligen är mycket gammal metod som finns dokumenterad hos bland annat
tyska bryggare.
Det innebär att man tillsätter humle redan i uppsamlingskärlet vid lakningen
och får ligga kvar under kokningen.
Det har återupptagits hos en del amerikanska microbryggerier och hembryggare
under 90 talet.
Jag har för mig att cirka en tredjedel av del totala humlemängden tillsätts
tidigt.
Se
http://brewery.org/brewery/library/FWHs ... D0396.html
för mer information.
Kenneth i Stenhamra
*** Brev nr. 11267 till Bryggaren skickat av "Patrik
Lekberg" <patrikPUNKTlekbergPÅbredbandPUNKTnet> ***<<<Brev till Bryggaren: bryggarenPÅmollehemPUNKTsehttp://www.mollehem.se/bryggaren.html <<<hantera kontot:
FWH?
/Patrik
__________________________________
Yahoo! Mail - PC Magazine Editors' Choice 2005
http://mail.yahoo.com