/Patrik
----- Original Message -----
From: "KennethJohansson" <kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom>
To: <Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse>
Sent: Saturday, October 29, 2005 9:23 PM
Subject: [Bryggaren] Re: SV: SV: SV: SV: SV: RE: Re: Torrhumla i kokpåse
*** Brev nr. 11264 till Bryggaren skickat av Kenneth Johansson
<kenneth_m_johanssonPÅyahooPUNKTcom> ***
Jag upplever samma problem med torrhumling.
Ölet blir lätt grumligt.
Det tar lång tid innan smaken stabiliserar sig igen.
En vegetativ, gräsig smak som ofta är rätt störande.
Som ni kanske förstår så undviker jag nuförtiden torrhumling helt.
Jag tycker inte att man vinner så mycket, risken för problem är större än
den
potentiella vinst man kan göra.
FWH och/eller en rejäl giva på slutet av koket tycker jag är bättre.
Personligen så tycker jag inte att ett öl vinner på torrhumling.
Ölet kantrar lätt och blir bara humledominerat.
Balansen på ett öl är A och O.
Torrhumlade öl är sällan välbalanserade.
Det är klart om man gillar humlebomber så ska man torrhumla.
Man bör dock vara medveten om att man betalar ett pris för det.
Kenneth i Stenhamra.
--- BjörnochUllaPetersson <assistredoPÅswipnetPUNKTse> wrote:
*** Brev nr. 11263 till Bryggaren skickat av Björn och Ulla Petersson
Jag tänkte tillföra en aspekt/ett problem till som jag upplever med
torrhumlingen.
Ett färdigjäst (så gott som), klart öl blir grumligt/disigt igen och det
blir inte riktigt klart igen.
Och det verkar börja jäsa lite igen. Det är kanske lite förjäsbara ämnen i
humlen och möjligen något annat som på något sätt grumlar till det. Finns
det andra med erfarenheter och kanske svar på detta/dessa fenomen?
Björn Petersson, Linköping
__________________________________
Yahoo! FareChase: Search multiple travel sites in one click.
http://farechase.yahoo.com