Hej
Hur länge kan man frysa jäst och ändå få igång den? Varför behövs
sockerlagen?
Mvh
Micke Granath
----- Original Message -----
From: "OllePersson" <ollepePÅalgonetPUNKTse>
To: <Prenumeranter_BryggarenPÅmollehemPUNKTse>
Sent: Wednesday, October 19, 2005 5:04 AM
Subject: [Bryggaren] Re: Re:Re:Jäst, luft och syre - kommentar del2
*** Brev nr. 11193 till Bryggaren skickat av Olle Persson
<ollepePÅalgonetPUNKTse> ***
Glöm inte att det går att frysa jäst. Åtmindstonde som jag gör (Naturligtvis
är det en här på listan som testat fram detta, tyvärr glömt vem)
Själv har jag återanvänt jast upp till nio gånger och det gått bra. men
fryser du har du färsk jäst anytime. En del jästslurry en del sockerlag.
Funkar utmärkt åtmindstonde på British Ale som jag använder. Matas igång
med vbört en vecka innan det är dags.
Att det funkar dina sju gånger beror nog mest på att du skött dig och ingen
slump.
Ole Persson Rättvik
( färsk jäst - då vet man ju liksom vad man har. Å andra sidan är det också
spännande att kunna kontrollera det här med jästkvaliteten på egen hand. Som
mest har jag återanvänt jästen sju gånger - utan att känna någon försämring.
(...vilket i sig kan bero på undertecknads okritiska inställning till sina
egna bryggder! )
Förr