Hejsan,
Buteljerade min öl för två dagar sedan, ölen står nu på flaska i kylen.
Kom på nu att de kanske fortfarande ska stå i rumstemperatur? Borde jag ta ut de ur kylen och låta dom stå i rumstemperatur istället?
Mvh
Grainbryggaren
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
grainbryggaren skrev:Hejsan,
Buteljerade min öl för två dagar sedan, ölen står nu på flaska i kylen.
Kom på nu att de kanske fortfarande ska stå i rumstemperatur? Borde jag ta ut de ur kylen och låta dom stå i rumstemperatur istället?
Mvh
Grainbryggaren
Rotsac skrev:grainbryggaren skrev:Hejsan,
Buteljerade min öl för två dagar sedan, ölen står nu på flaska i kylen.
Kom på nu att de kanske fortfarande ska stå i rumstemperatur? Borde jag ta ut de ur kylen och låta dom stå i rumstemperatur istället?
Mvh
Grainbryggaren
Ja.
Perwaste skrev:Rumstemp i två veckor, sedan till plats du tänkt förvara i. Källare eller något liknande svalt.
Då kan du också passa på att peta in någonting i kylen för ett test några timmar senare. Vad är det du har bryggt?
Silverhanden skrev:Jag har läst mig till att lagringen efter buteljering bör vara ca 2 veckor i 12 grader. Typ 12-15.
Någon som hade gjort en del tester och hittat det han tyckte var optimal temp!
Perwaste skrev:[quote="grainbryggaren"
1. Det skummade väldigt mycket när jag öppnade ölen, vad kan detta bero på?
2. Det smakade väldigt mycket alkohol, kan jag ha använt för mycket jäst(jag hade ej hydrometer när jag bryggde så jag vet inte alkoholhalten)?
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster