Mölska - bör man tappa på flaska eller låta stå i jäskar?
Postat: torsdag 2020-07-02 08:06
Hej,
Hoppas kunna ge mig på att brygga mölska.
Vad jag förstått så ska detta gärna lagras ca 6 månader.
Jag har kört recept från lilla köksbryggerit där man låter det stå i jäskar ca 14 dagar sedan på flaska 14 dagar.
Hur tror ni det är med mölska. Kan den stå i jäskaret fem och en halv månad och sen tappas på flaska för att stå 14 dagarna till. Eller bör man göra det omvända?
Mvh
Fredrik
Hoppas kunna ge mig på att brygga mölska.
Vad jag förstått så ska detta gärna lagras ca 6 månader.
Jag har kört recept från lilla köksbryggerit där man låter det stå i jäskar ca 14 dagar sedan på flaska 14 dagar.
Hur tror ni det är med mölska. Kan den stå i jäskaret fem och en halv månad och sen tappas på flaska för att stå 14 dagarna till. Eller bör man göra det omvända?
Mvh
Fredrik