Sida 1 av 1

Mölska - bör man tappa på flaska eller låta stå i jäskar?

InläggPostat: torsdag 2020-07-02 08:06
av fredand44
Hej,
Hoppas kunna ge mig på att brygga mölska.
Vad jag förstått så ska detta gärna lagras ca 6 månader.

Jag har kört recept från lilla köksbryggerit där man låter det stå i jäskar ca 14 dagar sedan på flaska 14 dagar.

Hur tror ni det är med mölska. Kan den stå i jäskaret fem och en halv månad och sen tappas på flaska för att stå 14 dagarna till. Eller bör man göra det omvända?

Mvh
Fredrik

Re: Mölska - bör man tappa på flaska eller låta stå i jäskar

InläggPostat: torsdag 2020-07-02 10:09
av Djonk
I regel tappar man om för att lagra utan en massa bottensats, så omvänt skulle jag tippa.

Re: Mölska - bör man tappa på flaska eller låta stå i jäskar

InläggPostat: torsdag 2020-07-02 10:10
av Kenneth
Jag skulle tappa på flaska.
Att ha det stående i ett jäskärl i fem månader rekommenderar jag inte.

Re: Mölska - bör man tappa på flaska eller låta stå i jäskar

InläggPostat: torsdag 2020-07-02 10:19
av fredand44
Enormt stort tack för svaren!
Det hade jag inte trott faktiskt.
Då blir det att tappa på flaska om några veckor.
Mvh
Fredrik