Moderatorer: martinb, Webbgrupp
TommyK skrev:Bilden visar ett exempel på hur jag tänker hittills. Återigen: erfarenhetsnivån är minimal men det här kanske åtminstone kan ge en fingervisning mot vad jag försöker uppnå. Frågor jag ställer mig:
* Är 30 minuter en rimlig koktid för slutligen fem liter vört?
* På en så liten batch - kan jag koka allt samtidigt och sedan kyla ner en färdig 5-litersvört till ca 21 grader eller gör jag bäst i att ändå blanda en mindre kokning med kallvatten i jäskärlet efter nedkylning?
* Har även Mosaic och Citra som kan användas till bittergiva, klokare drag än Nelson/Galaxy?
* Bör jag använda ännu mer humle för att komma åt något i stil med en "humlebomb" och/eller ska jag fördela mer av humlen mot den senare delen av bryggningen?
Något som har erfarenhet från liknande projekt?
Ursäkta mina smattrande frågor men misstänker att det finns en del kunskap där ute
Bee skrev:* 30 minuter kan vara i lägsta laget, men det beror snarare på avdunstning av eventuell DMS än något annat.
TommyK skrev:Jag har kommit fram till att jag skulle vilja brygga en drös 5-liters och använda endast maltextrakt för att göra processen så smidig som möjligt och fokusera på just humlen. Förstår att ölets kropp och komplexitet inte fullt kommer rå på exempelvis helmaltsbryggning men jag skulle behöva råd för att åtminstone komma så nära som möjligt. Vilken mängd/typ av maltextrakt skulle ni rekommendera per 5-litersbatch om jag vill ha en fruktig ipa på runt 6 %? Är det möjligt att sikta på en fylligare dipa på runt 8 % genom enbart maltextrakt?
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster