Har färdig grönmalt så tänkte prova att göra karamell direkt ifrån denna vara.
Långpanna med grönmalt.
Så här brukar min malt se ut. Sist så släppte jag iväg den lite till så att ca 50% hade punkterat kornet.
Eftersom jag inte har varmluftsugn så kör jag med datafläkt.
Här gjorde jag en liten tabbe då jag lät tempen vara kring 50c under natten samt hade 3 st plåtar i samtidigt.
Sädeskornen på den mittersta plåten var nu på morgonen lite "slemmig". Dom smakar inte illa men har inte samma fräsh lukt som de andra plåtarna.
Med grönmalt så verkar det vara mera kritisk med mera omrörning i temperatur intervallet 30-50c . När jag bara fläktar i rumstemperatur så får jag inte detta fenomen. En annan bidragande orsak kan också vara att datafläkt inte hinner med att ta hand om fukten som skall torkas bort.
Har nu försökt och bryggt 3 gånger som vid samtliga gånger har jag använt denna jäst ( återanvänt den tvättade jästslurryn) .
Provade en flaska igår och kände då lite jäst smak som jag inte känt förut. Är det någon som har erfarenhet av ovanstående jäst ?